ELSA EX – YU konferencija

ELSA EX – YU konferencija

ELSA EX – YU KONFERENCIJA
Čitanje stvara razumnog čovjeka, pisanje točnog, a konferencija spremnog čovjeka

Uzimajući u obzir geografsku, povijesnu i kulturnu povezanost i na temeljima slične pravne tradicije i ravnopravnosti naroda, a u sklopu Europskog udruženja studenta prava (The European Law Students’ Association – ELSA), s ciljem intenzivnijeg regionalnog povezivanja, u ožujku 2009., usvojena je Deklaracija o suradnji među studentima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Glavni projekt regionalne suradnje je godišnja ELSA EX – YU konferencija čiji je cilj poticanje stručne suradnje, jačanje prijateljskih veza i poznanstava te razmjene znanja među studentima prava na području nekadašnje jugoslavenske federacije.

Na konferenciji sudjeluje šest nacionalnih grupa: ELSA Bosna i Hercegovina, ELSA Crna Gora, ELSA Makedonija, ELSA Srbija, ELSA Slovenija i ELSA Hrvatska.

Prva EX – YU konferencija organizirana je u Novom Sadu, a do sada je ukupno održano pet konferencija.

Ove godine konferencija je održana u glavnom gradu Republike Makedonije – Skopju.

Tema ovogodišnje konferencije bila je trgovina ljudima. Akademski dio odvijao se kroz aktivnosudjelovanje, počevši od obvezatnog prisustvovanja predavanjima, podjele rada na male radne skupine, radionice, rasprave i sl.