Osvrt na LRG

Osvrt na LRG

Zašto sudjelovati u međunarodnom pravnom istraživanju?

U ožujku prošle, 2013.godine, ELSA International je u suradnji s Vijećem Europe u okviru kampanje No Hate Speech Movement lansirala projekt Međunarodne pravne istraživačke grupe ( Legal research group) s ciljem doprinosa međunarodnoj borbi protiv govora mržnje na internetu. Namjera projekta je bila razvijanje svijesti studenata prava diljem ELSA-ine mreže o ovoj – u današnjem “internet društvu” , posebno važnoj temi, kroz podizanje razine rasprave na jednu višu, akademsku i pravničku razinu.

Logistički je cilj ovog ELSA-inog projekta bio imati po jednu istraživačku grupu u svakom od 42 nacionalna ogranka Elsa-e International. U istraživanju je sudjelovala 21 zemlja a rezultati istraživanja su predstavljeni na finalnoj konerenciji u Oslu u prosincu 2013. godine.

Istraživanje je obuhvaćalo:

Osvrt na radionicu

Osvrt na radionicu

Osvrt na radionicu o pisanju životopisa i motivacijskog pisma.

Na radionici sam proveo kvalietno i ispunjeno vrijeme. Saznao sam vrijedne informacije koje će mi trebati i sigurno koristiti u bliskoj budućnosti. Posebno bih pohvalio prezentericu na jednostavnom, a opet sadržajno sveobuhvatnom prikazivanju modela životopisa i motivacijskog pisma. Uputila nas je na neke “cake” koje bi se trebalo koristiti prilikom sastavljanja istih. Pomogli su naravno i kolege, tj. sudionici seminara sa praktičnim pitanjima na koja smo dobili korisne odgovore i savjete.

Osvrt na AA radionicu o pisanju životopisa i motivacijskog pisma napisao je Jan Torjanac.