Osvrt na Tečaj akademskog pisanja

Osvrt na Tečaj akademskog pisanja

2017-05-11 19:33:28 +0200ELSA-in tečaj akademskog pisanja je jedan od boljih tečaja kojem sam prisustvovala u zadnje vrijeme. Kako sam i navela u svojoj prijavnici, čim sam vidjela naznake da bi se ovaj tečaj mogao održati, znala sam da se moram prijaviti i nikako nisam požalila!

Smatram da nam svima treba malo usmjerenja i dobrih savjeta kako se snaći u moru literature, portala i sve siline akademske građe sa kojom se susrećemo kod pisanja svojih radova tokom školovanja. To sam ovom radionicom i dobila.

Tečaj je koncipiran na način da se u tri predavanja od sat i pol pokriju sve bitne teme za pisanje seminara, eseja i diplomskog rada. Tako je bilo govora o sljedećem:

  • Metode istraživanja rada
  • Kako provesti istraživanje i Pravo EU na Internetu, te
  • Sustavi citiranja.

Zapravo, nisam mogla vjerovati da se toliko toga ima reći na temu pisanja nekog rada i kako pravilno i ozbiljno pristupiti obradi teme.

Svi predavači su bili odlični, pripremljeni, održali su zanimljiva predavanja sa puno primjera i tražili od nas da sudjelujemo, bilo rješavanjem zadataka bilo dijeljenjem vlastitih dojmova.

Svakako preporučam svima koji nisu prisustvovali prvoj radionici da se prijave na sljedeću! Nema bolje stvari koju možete učiniti za sebe i razviti vlastite vještine pisanja.

Daria Nekić

Osvrt na ELSA Day 2014

Osvrt na ELSA Day 2014

ELSA Day u lokalnoj grupi ELSA-e Zagreb označen je brojnim projektima te je zasigurno obilježen na poseban način. Cijeli dan održali su se brojni projekti, počevši od jutra u jednim od najstarijih gimnazija u Zagrebu, zatim tribinom u knjižnici u samom centru Zagreba, otvorenom za javnost, te kasnije završetkom održanjem seminara Male škole ljudskih prava, koji je također bio u cijelosti posvećen temi ELSA Day-ja; ” Zaštiti ljudskih prava na internetu”.

U rano jutro, aktivne ELSA članice, Sandra Ćatović, Andrea Smolić, Lukrecija Oreški i Lucija Ljubaj, su se uputile u srednjoškolske gimnazije na Trgu Svete Katarine, zajedno sa dopredsjednicom za seminare i konferencije te ujedno i organizatoricom ovogodišnjeg ELSA DAY-ja u Zagrebu, Tinom Matić, kako bi održale dva predavanja na temu: “Uvod u ljudska prava te Zaštita djece na Internetu”. Predavanja su u školama izazvale veliki interes učenika te je sveukupno 50-tak učenika te 5-ero profesora sudjelovalo u prenošenju znanja i vizije našeg ELSA Day-ja. Tome u prilog svjedoče i zahvale gimnazija koje su ELSA-u Zagreb pozvale i na buduću, ovakvu, uspješnu suradnju.