Natječaj za MID IFP konferencije

Natječaj za MID IFP konferencije

Povodom imenovanja ELSA-e Zagreb domaćinom Mid IFP konferencije „Freedom of expression“, ELSA Zagreb raspisuje natječaj za članove organizacijskog odbora Mid IFP konferencije.

Radi se o petodnevnoj međunarodnoj konferenciji u okviru ELSA-inog trogodišnjeg International Focus Programme ciklusa. Konferencija će ugostiti 70 međunarodnih sudionika i desetak predavača iz Hrvatske i inozemstva, a održat će se na jesen 2014. godine.

S obzirom da se radi o višednevnom događaju kojem će prisustvovati 70 međunarodnih gostiju i članova Međunarodnog odbora ELSA-e i koji se održava uz sponzorstvo European Youth Foundationa, napominjemo da se od članova organizacijskog odbora očekuje ozbiljan pristup radnim obvezama te odgovorno i savjesno obavljanje povjerenih zadataka.

Za prijavu je potrebno ispuniti formular, zaključno do srijede 21.5.2014. u 23:59 sati.

Ukazujemo da pažljivo pročitate koje će biti obveze članova organizacijskog odbora i prijavite se samo u slučaju da možete jamčiti da ćete navedene obveze moći izvršavati.

Očekujemo vaše prijave!

Osvrt na projekt

Osvrt na projekt “Zajedno protiv seksualne eksploatacije djece” (Together against sexual exploitation of children)

Početkom ožujka 2014. godine ELSA for Children LRG (Legal Research Group) zajedno s partnerima Missing Children Europe, ECPAT, ELSA, eNACSO i Allen and Overy započela je s projektom Zajedno protiv seksualne eksploatacije djece (Together against sexual exploitation of children). Cilj i namjera istog projekta bili su osvještavanje prilično aktualnog i kontroverznog problema sve češće seksualne eksploatacije djece te komparativno-pravni pristup pravnoj regulaciji onih država članica EU koje su implementirale Direktivu 2011/92/EU (Directive 2011/92/EU on combating the sexual abuse and sexual exploitation of children and child pornography) u vlastita zakonodavstva. U projektu su sudjelovala dvadeset i tri istraživačka tima iz isto toliko država članica.

Projektu se pristupilo istraživanjem iste tematike koje je uobličeno u tzv. akademski okvir (Academic Framework) na engleskom jeziku, poštujući pritom cjelokupnu metodologiju pravnoznanstvenog akademskog pisanja. Ista je činjenica, omogućila istraživačima da unaprijede vlastitu pravnu sintaksu, terminologiju i gramatiku engleskog jezika te akademsko pisanje, ključno za pisanje seminarskih, diplomskih, stručnih te znanstvenih radova.

Isto će se izvješće čitati i razmatrati u Europskoj komisiji, sve u cilju unapređenja postojećeg stanja u vezi seksualne eksploatacije djece.

Osvrt na radionicu

Osvrt na Radionicu

Dana 29.4. prisustvovala sam Radionici o pisanju životopisa i motivacijskog pisma koja je bila vrlo korisna.

Voditeljica radionice bila je iznimno pristupačna te je pružila odgovore na sva naša pitanja. Na mnogo stvari nam je obratila pažnju i dala odlične savjete kako zaintrigirati poslodavca da nas pozove na razgovor za posao, stipendiju ili privući pažnju organizacijskih odbora brojnih ljetnih škola. Također, pozvala nas je i u centar CISOK I na simulacije razgovora s npr. poslodavcem, ali i ponudila da s nama sastavi životopise ili ispraviti već napisane.

Vrlo sam zadovoljna s radionicom i preporučila bih ju svima, kao što sam već i svojim prijateljima.

Osvrt napisala: Gina Grancarić