I. Škola retorike

I. Škola retorike

Aristotel je jednom prilikom izjavio:”Retorika je umijeće pronalaženja uvjerljivog u svakom danom trenutku”. Retorika kao takva iznimno je važna za razvoj pravničke karijere u bilo kojem polju i upravo zbog toga – ELSA Zagreb organizira prvu školu retorike za studente Pravnog fakulteta u Zagrebu.
Škola se sastoji od 4 dana radionica tijekom kojih će studenti imati prilike upoznati se sa osnovnim bontonom retorike i iskušati svoje sposobnosti putem debatiranja na 4 različite teme. Broj mjesta je ograničen, a prijave traju do ove subote u ponoć. Prednosti pri odabiru imaju članovi ELSA-e Zagreb te oni koji se kronološki ranije prijave. Vidimo se! :)
Prijavni obrazac nalazi se na sljedećem linku:
http://goo.gl/forms/Ec9ABdCp1V

 

Studijski posjet u Regensburg i München

Studijski posjet u Regensburg i München

Drage članice i dragi članovi,

ELSA Zagreb za Vas ovog svibnja organizira trodnevni posjet Regensburgu i Münchenu. ELSA Regensburg se potrudila i za naš je studijski posjet organizirala bogati akademski i socijalni program. Od važnijih institucionalnih posjeta navodimo: posjet pravnim fakultetima u Regensburgu i Munchenu, posjet Bavarskom vrhovnom sudu te posjet hrvatskom veleposlanstvu u Münchenu.

Prijave traju do 15. travnja (pet), 23:59 CET, a prijaviti se možete popunjavanjem aplikacije za SV.

Popunjenu aplikaciju potrebno je poslati na e-mail adresu elsa.zagreb@gmail.com sa naznakom “Prijava za studijski posjet“. Također, sve dodatne upite vezane uz studijski posjet možete slati na isti e-mail.

ELSA Zagreb i ELSA Rijeka dobili domaćinstvo IPM-a za ljeto 2017. godine

ELSA Zagreb i ELSA Rijeka dobili domaćinstvo IPM-a za ljeto 2017. godine

IPM Malta Na proljetnom ICM-u (International Council Meeting) ELSA-e International, ELSA Zagreb i ELSA Rijeka kandidirali su za domaćinstvo International Presidents’ Meeting-a za ljeto 2017. godine. Nakon deset minuta prezentacije i dvadeset minuta odgovaranja na pitanja od strane različitih nacionalnih delegacija – uslijedilo je glasovanje. Rezultat glasovanje bio je više od dvije trećine glasova za koncept dvojnog domaćinstva Zagreba i Rijeke, čime smo na jubilarnoj međunarodnoj skupštini (na kojoj smo slavili 35 godina postojanja) dobili iznimnu čast i priliku pokazati puni potencijal naše samo naizgled male europske države – Hrvatske!

Više informacija i natječaj za Organizacijski odbor slijede u narednom periodu.