Osvrt na Tečaj akademskog pisanja

ELSA-in tečaj akademskog pisanja je jedan od boljih tečaja kojem sam prisustvovala u zadnje vrijeme. Kako sam i navela u svojoj prijavnici, čim sam vidjela naznake da bi se ovaj tečaj mogao održati, znala sam da se moram prijaviti i nikako nisam požalila!

Smatram da nam svima treba malo usmjerenja i dobrih savjeta kako se snaći u moru literature, portala i sve siline akademske građe sa kojom se susrećemo kod pisanja svojih radova tokom školovanja. To sam ovom radionicom i dobila.

Tečaj je koncipiran na način da se u tri predavanja od sat i pol pokriju sve bitne teme za pisanje seminara, eseja i diplomskog rada. Tako je bilo govora o sljedećem:

  • Metode istraživanja rada
  • Kako provesti istraživanje i Pravo EU na Internetu, te
  • Sustavi citiranja.

Zapravo, nisam mogla vjerovati da se toliko toga ima reći na temu pisanja nekog rada i kako pravilno i ozbiljno pristupiti obradi teme.

Svi predavači su bili odlični, pripremljeni, održali su zanimljiva predavanja sa puno primjera i tražili od nas da sudjelujemo, bilo rješavanjem zadataka bilo dijeljenjem vlastitih dojmova.

Svakako preporučam svima koji nisu prisustvovali prvoj radionici da se prijave na sljedeću! Nema bolje stvari koju možete učiniti za sebe i razviti vlastite vještine pisanja.

Daria Nekić