Poziv za sudjelovanje European Human Rights Moot Court Competition

 

Drage članice i dragi članovi,

ELSA Zagreb u suradnji sa Katedrom za kazneno procesno pravo PFZG-a i ove godine tradicionalno priprema moot court tim za EHRMCC (European Human Rights Moot Court Competition). Moot court organizira ELSA International s Vijećem Europe kao suorganizatorom. Finalna runda održava se u Strasbourgu! Osim međunarodnog moot court iskustva, za najbolje timove predviđene su brojne nagrade, među kojima se posebno ističe mogućnost stažiranja na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

PRIJAVITI se možete do 16. rujna (srijeda), a jedan od preduvjeta za prijavu je da se radi o studentima viših godina. Prijavljeni kandidati biti će pozvani na intervju koji će se održati 17. rujna 2015. godine.Prijave se šalju na sljedeći e-mail: marina.gutschy@pravo.hr , sa naznakom ELSA MOOT COURT.

U bitnom, ovogodišnji slučaj bavi se odgovornošću pravnih osoba za onečišćenje okoliša. Znači, riječ o temi koja spaja materiju kaznenog prava i prava okoliša. Za one koje zanima više detalja u vezi ovogodišnjeg slučaja ili samog moot court-a, informacije mogu potražiti na službenoj web stranici HRMCC-a : http://humanrightsmoot.elsa.org/