ELSA Negotiation Competition

Negotiation Competition Studenti naučili kako pregovarati na prvom studentskom natjecanju u pregovorima

Tijekom tri dana sudionici natjecanja imali su priliku čuti razne savjete o tome kako najbolje pregovarati, koje su tajne dobrih pregovarača i kako se postaviti u određenim situacijama.

ELSA Negotiation Competition, prvo studentsko natjecanje u pregovorima u Hrvatskoj koje je trajalo od 19. do 21. travnja, okupilo je brojne studente ekonomije i prava, stručnjake, trenere za pregovore i odvjetnike. Tijekom tri dana sudionici natjecanja imali su priliku čuti razne savjete o tome kako najbolje pregovarati, koje su tajne dobrih pregovarača i kako se postaviti u određenim situacijama. 

Osim toga, natjecatelji su pokazali svoje znanje i vještine u pregovorima te su oni najuspješniji osvojili vrijedne nagrade.

ELSA ljetne pravne škole

ELSA ljetne pravne škole

ELSA ljetne pravne škole (Summer Law Schools) jedni su od najpopularnijih ELSA-inih projekata. Radi se o međunarodnim projektima, u trajanju od tjedan dana, koji okupljaju nekoliko desetaka međunarodnih sudionika – članica i članova ELSA-e te se održavaju u ljetnim mjesecima (srpanj i kolovoz). Programi ljetnih škola sastoje se od akademskog programa – predavanja, radionica i institucionalnih posjeta, kao i kulturnog i društvenog programa u gradovima u kojima se ljetne škole održavaju.

Više o pojedinim ljetnim školama, njihovim programima i načinu prijave možete pronaći na http://elsa.org/page/elsa-law-schools/.

Institucionalni posjet

Institucionalni posjet psihijatrijskoj bolnici Vrapče

U rano jutro, drugog travnja 2014. godine, pomalo sneni no jako uzbuđeni, okupili smo se na Glavnom zagrebačkom kolodvoru kako bismo krenuli na naš institucionalni posjet psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Kupivši karte i pronašavši vlak, na okupu smo se našli i u zajedničkom vagonu gdje smo razgovarali o svemu onome što nam predstoji u ovom ELSA projektu.

U bolnicu smo stigli u 11h te nas je srdačno dočekao i primio prim. dr. sc. Miroslav Goreta, jedan od najcjenjenijih stručnjaka na području psihijatrijske znanosti. Primarijus Goreta održao je predavanje samo za nas, o vrlo zanimljivoj i dugotrajnoj povijesti same ustanove, ali i nama pravnicima korisnim temama, poput pravnih instituta koji usko povezuju pravnu i medicinsku znanost te o novom Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Pretplati se na RSS - elsa