Moot court Sektor za competitions počeo je sa svojim djelovanjem u akademskoj godini 2016./2017. Ta je grana ELSA-e, koja se izdvojila iz sektora Akademskih aktivnosti, posvećena organiziranju natjecanja u simuliranom suđenju i simulaciji pravničkih pregovora. Posebnost Zagrebačke grupe je organizacija prvog natjecanja u rješavanju studija slučaja. Tim za moot čine Bogdanović Marina, Janiška Hana, Silov Martina, Šoljić Matea i Klasić Nikola.

ELSA njeguje dugogodišnju povijest organiziranja Moot courtova te je u 2016. godini obilježeno 15 godina EMC2. S toga, osnivanje moot sektora u Zagrebu bilo je i više nego pravovremeno.

Sektor će organizirati natjecanje u pregovaranju u Travnju sa odvjetničkim društvom Wolf Theiss, a u Prosincu će se simulirati Europski sud pravde gdje će se razmatrati predmet iz Europskog transportnog prava. Dakle, ove godine prilika je argumentirati pred sudom u Luxembourgu, jer će se dogodine forum sudišta promijeniti. Zagreb donosi svježinu u svijet prava, a kolege dobivaju priliku iskusiti svjetska sudišta za transportno pravo u prijestolnici Hrvatske.  Natjecatelji za moot će biti mentorirani od iskusnih odvjetnika kako bi pisano i usmeno briljirali. Top četiri tima iskazat će se na usmenim rundama koje će saslušati peteročlano sudsko vijeće. Vjerujemo da ovime omogućujemo iskustvo koje može biti korišteno na prestižnijim moot natjecanjima.

Prvo natjecanje u pregovaranju izbrusit će studente za žustre argumente koje većina priprema u slobodno vrijeme umjesto učenja. Najbolji Zagrebački odvjetnici evaluirati će natjecatelje. Prije samog natjecanja očekuju nas radionice kako bi mlade pravnike upoznali sa umijećem pregovaranja. Pobjednike sigurno očekuje uspješna karijera u korporativnim vodama.

Iznenađenje za studente je studij slučaja u suradnji sa studentskom udrugom studenata inženjerstva materijala SOME. Partner natjecanja je NextBike Croatia koji će predstaviti svoj problem sa sustavom javnih bicikala, a studenti će prezentirati svoja rješenja. Namjera je da se potakne kreativnost u studentima koji će jednog dana biti suočeni sa sličnim preprekama u karijeri. Razmišljanjem izvan okvira omogućuje se formiranje novog smjera razmišljanja koji nas potiče na razvoj novih sposobnosti. Time razbijamo svakodnevnicu ispunjenju učenjem i dovodimo nove izazove u studentske živote. Kao i u ostalim natjecanjima, najbolje ekipe bit će nagrađene.

Svi projekti biti će medijski popraćeni, a organizacijski tim izradit te će post-projektnu dokumentaciju kako bi se olakšala buduća provedba. MCC sektor je pun izazova, ali bogato nagrađuje svakog tko se iskuša u jednom od njegovih natjecanja.