Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji INTRANSLAW

Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji INTRANSLAW

Zainteresirani ste za europsko transportno pravo i pravo osiguranja?

Prijavite se za sudjelovanje na 1. međunarodnoj konferenciji transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW Zagreb, koja će se održati u kongresnom centru Forum Zagreb, od 15. do 16. listopada 2015., u organizaciji Akademije pravnih znanosti Hrvatske te suorganizaciji Pravnog fakulteta u Zagrebu te Međunarodnog instituta za pomorsko pravo.

Registracijski obrazac možete naći na: http://www.intranslaw.eu/registracija/?lang=hr

Kotizacija za studente (dodiplomce) iznosi 380,00 HRK/50 EUR i uključuje sudjelovanje na konferenciji, konferencijske materijale, Zbornik konferencije, obroke i pića predviđena u programu konferencije. U cijenu je uključena i gala večera u restoranu Vinodol. Bankovnu potvrdu o uplati kotizacije potrebno je poslati na conference@intranslaw.eu. Za pomoć glede pronalaska smještaja obratite se ELSA-i Zagreb na vpsc@elsa-zagreb.hr.

Zanimljiv program konferencije koji će biti simultano prevođen engl-hr/hr-engl provjerite na: http://www.intranslaw.eu/pozvani-predavaci-2/?lang=hr

Natječaj za MID IFP konferencije

Natječaj za MID IFP konferencije

Povodom imenovanja ELSA-e Zagreb domaćinom Mid IFP konferencije „Freedom of expression“, ELSA Zagreb raspisuje natječaj za članove organizacijskog odbora Mid IFP konferencije.

Radi se o petodnevnoj međunarodnoj konferenciji u okviru ELSA-inog trogodišnjeg International Focus Programme ciklusa. Konferencija će ugostiti 70 međunarodnih sudionika i desetak predavača iz Hrvatske i inozemstva, a održat će se na jesen 2014. godine.

S obzirom da se radi o višednevnom događaju kojem će prisustvovati 70 međunarodnih gostiju i članova Međunarodnog odbora ELSA-e i koji se održava uz sponzorstvo European Youth Foundationa, napominjemo da se od članova organizacijskog odbora očekuje ozbiljan pristup radnim obvezama te odgovorno i savjesno obavljanje povjerenih zadataka.

Za prijavu je potrebno ispuniti formular, zaključno do srijede 21.5.2014. u 23:59 sati.

Ukazujemo da pažljivo pročitate koje će biti obveze članova organizacijskog odbora i prijavite se samo u slučaju da možete jamčiti da ćete navedene obveze moći izvršavati.

Očekujemo vaše prijave!

ELSA EX – YU konferencija

ELSA EX – YU konferencija

ELSA EX – YU KONFERENCIJA
Čitanje stvara razumnog čovjeka, pisanje točnog, a konferencija spremnog čovjeka

Uzimajući u obzir geografsku, povijesnu i kulturnu povezanost i na temeljima slične pravne tradicije i ravnopravnosti naroda, a u sklopu Europskog udruženja studenta prava (The European Law Students’ Association – ELSA), s ciljem intenzivnijeg regionalnog povezivanja, u ožujku 2009., usvojena je Deklaracija o suradnji među studentima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Glavni projekt regionalne suradnje je godišnja ELSA EX – YU konferencija čiji je cilj poticanje stručne suradnje, jačanje prijateljskih veza i poznanstava te razmjene znanja među studentima prava na području nekadašnje jugoslavenske federacije.

Na konferenciji sudjeluje šest nacionalnih grupa: ELSA Bosna i Hercegovina, ELSA Crna Gora, ELSA Makedonija, ELSA Srbija, ELSA Slovenija i ELSA Hrvatska.

Prva EX – YU konferencija organizirana je u Novom Sadu, a do sada je ukupno održano pet konferencija.

Ove godine konferencija je održana u glavnom gradu Republike Makedonije – Skopju.

Tema ovogodišnje konferencije bila je trgovina ljudima. Akademski dio odvijao se kroz aktivnosudjelovanje, počevši od obvezatnog prisustvovanja predavanjima, podjele rada na male radne skupine, radionice, rasprave i sl.

Pretplati se na RSS - konferencija